Чланци поређани по датуму: петак, 13 септембар 2024

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ВАРТОЛОМЕЈА И ВАРНАВЕ У РАНИЛОВИЋУ

У петак 6. септембра 2024. године, када молитвено прослављамо Светог свештеномученика Евтихија и Свету мученицу Сиру у храму који је посвећен Светим апостолима Вартоломеју и Варнави, служен је молебан поводом почетка нове школске године. Молепствије о почетку школског рада служио је јереј Ненад Мијатовић.

По завршетку молебана, присутним наставницима, учитељима, родитељима и деци обратио се свештеник Ненад пожелевши ученицима срећан и благословен почетак школске године. У својој беседи, свештеник је посебно истакао важност бити добар ђак, добар друг и добар човек и напоменуо да чувамо и да се бринемо о чистоћи школе, школског дворишта и целе природе.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ СВЕТИЊАМА РАШКОГ КРАЈА

У недељу 8. септембра 2024. године Благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита шумадијског Господина Г. Јована парохијани шумаричке парохије посетили су светиње Рашког краја.

У раним јутарњим часовима у храму Светог великомученика Георгија у Шумарицама одслужена је молитва пред полазак на пут и након молитве се кренуло пут манастира Црне Реке.