Чланци поређани по датуму: четвртак, 06 јануар 2022

ПРОСЛАВА БАДЊЕ ВЕЧЕРИ У МЛАДЕНОВЦУ

Сви празници у вези са Рођењем Господа Исуса Христа свечано прослављени у Младеновцу. Велико мноштво верног народа ове шумадијске вароши сабрано у храму Успења Пресвете Богородице око Богомладенца. Поред богослужења свештенство Светоуспенског храма узело је учешћа у мисионарским и хуманитарним активностима.

БАДЊИ ДАН И БАДЊЕ ВЕЧЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

Ишчекујучи радост рођења Богомладенца Христа, као и сваке године верни народ насеља Аеродром је и ове године у великом броју дошао у храм на вечерњу молитву, а затима и на паљење бадњака у порти храма. Већ годинама овај храм као спуштен са небеса у ово насеље, молитвама Господњим и Светог Саве окупља све генерације.

За певницом су певали свештеници, и старији чланови хора Свети Сава, док је Велико повечерје служио јереј Александар Мирковић са ђаконом Александром Ђорђевићем.

ПАРОХИЈА ЈАРУШИЧКА У БОЖИЋНОЈ РАДОСТИ

Празнично славље Рођења у телу Бога Сина у Парохији јарушичкој отпочело је, као и претходних година, делатном љубављу парохијског Кола српских сестара, које је божићне пакете љубави поделило угроженој браћи и сестрама у својој парохији и ван ње.