БАДЊИ ДАН И БАДЊЕ ВЕЧЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

БАДЊИ ДАН И БАДЊЕ ВЕЧЕ У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ

Ишчекујучи радост рођења Богомладенца Христа, као и сваке године верни народ насеља Аеродром је и ове године у великом броју дошао у храм на вечерњу молитву, а затима и на паљење бадњака у порти храма. Већ годинама овај храм као спуштен са небеса у ово насеље, молитвама Господњим и Светог Саве окупља све генерације.

За певницом су певали свештеници, и старији чланови хора Свети Сава, док је Велико повечерје служио јереј Александар Мирковић са ђаконом Александром Ђорђевићем.

Након прочитане молитве уследило је паљење бадњака у порти храма. Бадњак су понели Иван Костић председник Црквеног одбора храма Светог Саве и његов син Никола Костић. Док су жеравице са бадњака летеле у небеса са разним жељама верног народа, а превасходно за здравље у овим тешким временима, на балкону сале поред храма певали су чланови хора “Свети Сава”.

Умилни гласови деце док су певала “Ој бадњаче, бадњаче”, “Божић, Божић благи дан” и осталих, угрејала су и срце и душу свих присутних и окупљених у порти храма Светог Саве.

На крају свог извођења чланови хора као и братство храма пожелели су свима срећан Божић уз радосни Божићни поздрав:

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!