СЛАВА КАПЕЛЕ МАНАСТИРА БЛАГОВЕШТЕЊЕ

СЛАВА КАПЕЛЕ МАНАСТИРА БЛАГОВЕШТЕЊЕ

Слава манастирске капеле, Чудо Светог Архангела Михаила у Хони, свечано је Литургијски и ове године прослављена у Манастиру Благовештење на Руднику.

У препуној Капели Свету Архијерејску Литургију са почетком у 9 часова служио је Преосвећени Епископ Шумадијски Г. Јован, уз саслужење игумана Манастира Благовештење Архимандрита Петра, Протојереја Ставрофора Драгољуба Ракића, Архијерејског намесника опленачког Протојереја Ставрофора Миладина Михаиловића, Протојереја Јована Биберџића, јереја Александра Глишића, јереја Александра Јаћимовића и Протођакона Ивана Гашића.

У евхаристијском молитвеном сабрању узело је учешћа и многобројно монаштво из Шумадије и верни народ из свих крајева Србије.

У току Свете Литургије предстојатељ Цркве у Шумадији, Преосвећени Епископ Јован је одржао богонадахнуту беседу у којој је посебно истакао важност врлине послушања Цркви Божијој као темељу и основи нашега спасења.

Беседа Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована

На крају Свете Литургије Владика Јован је осветио Славски Колач са житом, и подарио Архијерејску Захвалницу г. Милошу Ђуричићу због његове несебичне помоћи Манастиру Благовештење.

Након евхаристијске духовне радости празнично славље је настављено свечаном трпезом хришћанске љубави коју су припремиле сестре благовештењске обитељи.

У току трпезе љубави, игуман Манастира Благовештење, Архимандрит Петар, се речима искрене благодарности захвало Преосвећеном Епископу Шумадијском Г. Јовану због његове несебичне бриге и љубави за Манастир Благовештење, коју већ деценијама као прави духовни отац и архипастир најдиректније показује својим молитвама, речима и делима. Овом приликом отац Петар је у име читавог Манастира Благовештење подарио Преосвећеном Епископу Јовану вредну икону Пресвете Богородице "Достојни јест".

Духувно славље у Манастиру Благовештење наставило се читав дан уз велику радост и благодат Божију која се обилно излила на ову нашу знамениту српску светињу.