УРУЧЕНА ГРАМАТА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ МИЛУТИНУ МИЈАИЛОВИЋУ

УРУЧЕНА ГРАМАТА ЕПАРХИЈЕ ШУМАДИЈСКЕ МИЛУТИНУ МИЈАИЛОВИЋУ

"Човек је срео Бога. Ето зато се овај велики и Свети празник назива Сретење". - Ава Јустин Ћелијски

На данашњи велики и Свети празник, када Црква прославља Сретење Господње, наш брат и парохијанин Милутин Мијаиловић прославља славу своје фирме "М фриго".

Ко познаје брата Милутина, његову породицу и његове сараднике, зна да је то човек који никог за помоћ није одбио. У нашој околини је познат по томе што помаже како својој Цркви, тако и осталима, људима, и сваком ко му се обрати за помоћ. Исто тако, један је од ретких приватника чија фирма и радници ни за једно црвено слово, ни за један празник не раде. Тиме је брат Милутин показао да је истински верник који поштује и Цркву и Њен поредак.

За велики подухват који је учинио за епархију шумадијску, на данашњи Свети дан, у присуству архијерејског намесника колубарско-посавског намесништва протојереја ставрофора Златка Димитријевића, старешине Храма Свете Петке у Петки протојереја ставрофора Војислава Одавића, и пароха протојереја ставрофора Мирослава Филиповића, а по благослову нашег Првојерарха Цркве Христове и епископа епархије Шумадијске господина Јована, уручена му је грамата епархије Шумадијске.

На многаја и блага љета, брате Милутине!