СТРАСНА СЕДМИЦА У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

СТРАСНА СЕДМИЦА У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

Последњу седмицу Великог поста коју називамо Велика, Страсна или Страдална седмица је седмица која се састоји од великог броја празника и великог броја догађаја из живота Господа и Спаса Нашега Исуса Христа.

У свим храмовима орашачког намесништва молитвено је прослављена Страсна седмица. Током целе Страстне седмице у храмовима су служене свете службе уз присуство верног народа. Верници су се постом и молитвом цео пост припремали за сједињење са Господом Нашим Исусом Христом, а посебно је био изразито велики број верника који је приступао Светој Тајни Исповести и Покајања, којом су се Хришћани приближавали Господу Нашем и молили Га за опроштај њихових грехова.

На светим Литургијама које су служене у присуству великог броја верника био је приметан број млађих парохијана, деце и ученика који су са својим наставницима верске наставе и учитељима приступали Светој Чаши, којих је из године у годину све више у нашим храмовима. Сви верујући, међу којима је нарочито био велики број наших најмлађих суграђана, са својим најмилијим су дошли да у заједничкој молитви прославимо празнике.

јереј Немања Искић