ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

ПРОСЛАВА ВАСКРСА У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ

“Смрти где ти је жалац?
Аде где ти је победа?”

У свим храмовима орашачког намесништва свечано је прослављен празник Васкрсења Нашег Господа и Спаса Исуса Христа. На Светим Литургијама које су служене у присуству великог броја верника био је приметан број млађих парохијана и деце којих је из године у годину све више у нашим храмовима.

Сви верујући су са својим најмилијим дошли у свој свети храм да у заједничкој молитви прославимо овај празник над празницима. За време Свете Литургије, старешина храма протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић је прочитао посланицу Патријарха српског Господина Порфирија у којој нам наш Патријарх честита празник и поучава нас хришћанском начину животу и хришћанској љубави. Партијарх нас је у својој посланици изразио забринутост због тренутне ситуације у свету и позвао нас да се сви усрно помолимо за мир који нам је свима преко потребан.

Након Свете Литургије у порти храма је Културно уметничко друштви “Електро-порцелан” из Аранђеловца извело културно-уметнички програм којим је окупљено мноштво народа забавило и окрепило. У порти храма је организована изложба украшених васкршњих јаја која су украшавали ученици из Основних Школа из Аранђеловца и деца која иду у вртиће “Сунце” и “Осмех” у Аранђелову. Потом је под тремом парохијског дома уприличена Трпеза Љубави којој су могли да присуствују сви окупљени верници на овај свечани дан.

јереј Немања Искић