Чланци поређани по датуму: среда, 21 фебруар 2024

kalenic nagrada

Зборник „Свети краљ Милутин и његово доба: историја, књижевност, уметност“, у издању издавачке куће „Каленић“ Српске православне епархије шумадијске, једногласном одлуком жирија, проглашен је за „Најбољу књигу 2023. године“ у Крагујевцу, у оквиру Дана крагујевачке књиге, а у организацији Народне библиотеке „Вук Караџић“. Ову награду је равноправно поделио са књигом „Кнез Михаило. Рођен у Крагујевцу“, у издању Народног музеја Шумадије.

ВАЖНО ПОВЕЗИВАЊЕ ОСНОВНИХ ШКОЛА ИЗ СРПСКЕ И СРБИЈЕ: Вишковић угостио основце

ПРЕДСЈЕДНИК Владе Републике Српске Радован Вишковић указао је на значај пројекта повезивања основних школа из Републике Српске и Србије ради стицања нових искустава, развијања добре праксе и побољшања квалитета наставе.

Током пријема у Бањалуци за наставнике и ученике основних школа „Свети Сава“ из Аранђеловца и Добоја, Вишковић је нагласио да је потребно ову праксу подићи на виши ниво, што би значило и масовнији одзив дјеце, као и да је важно да се на овакав начин повежу и остали градови Републике Српске и Србије, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

СВЕТА ЕВХАРИСТИЈА У БРЕСНИЦИ

Дана 21. фебруара лета Господњег 2024. Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Евхаристију у храму Светог Јоаникија Девичког у Крагујевцу на празник Светог Теодора Стратилата и Светог Саве Другог.

Епископу Јовану саслуживали су протојереј Саша Антонијевић, јереј Милош Ђурић и ђакон Стефан Јанковић.