Распоред богослужења Епископа шумадијског г. Јована – МАЈ 2024. године

1. мај (среда), Црква прославља и празнује: Преподобног Јована ученика Светог Григорија Декаполита, Светог мученика Јована Новог Јањинског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију Прeђeoсвeћeних дaрoвa у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

2. мај (четвртак), Црква прославља и празнује: ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу са почетком у 8 часова.

3. мај (петак), Црква прославља и празнује: ВЕЛИКИ ПЕТАК.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Царске часове у Саборном храму Успења Пресвете Богородице у Крагујевцу са почетком у 8 часова, изношење плаштанице у 16 часова и статије у 19 часова.

4. мај (субота), Црква прославља и празнује: ВЕЛИКА СУБОТА.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Свету Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово са почетком у 9 часова.

5. мај (недеља), Црква прославља и празнује: ВАСКРСЕЊЕ ГОСПОДА ИСУСА ХРИСТА - ВАСКРС.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће у поноћ у Светоуспенском Сабoрном храму у Крагујевцу Васкршње јутрење, а у наставку свету Литургију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће Пасхално вечерње у храму Светих апостола Петра и Павла у Јагодини са почетком у 16 часова.

6. мај (понедељак), Црква прославља и празнује: ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК, Светог великомученика Георгија – ЂУРЂЕВДАН.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Литургију у храму Светог великомученика Георгија на Опленцу са почетком у 9 часова.

7. мај (уторак), Црква прославља и празнује: ВАСКРШЊИ УТОРАК, Светог Саву Стратилата; Светог Саву Ердељског; Светог свештеномученика Бранка.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Литургију у манастиру Липар са почетком у 9 часова.

8. мај (среда), Црква прославља и празнује: Црква прославља и празнује: Светог апостола и јеванђелисту Марка – МАРКОВДАН.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Литургију у храму Светог апостола и јеванђелисте Марка у Великим Црљенима са почетком у 9 часова поводом славе храма.

9. мај (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог свештеномученика Василија Амасијског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 9 часова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће бденије у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 17 часова.

10. мај (петак), Црква прославља и празнује: Спаљивање моштију Светог Саве на Врачару.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у Барајеву са почетком у 9 часова.

11. мај (субота), Црква прославља и празнује: Светог апостола Јасона и Сосипатра.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Свету Литургију у храму Свете Тројице у Селевцу са почетком у 9 часова.

12. мај (недеља), Црква прославља и празнује: Светог Василија Острошког Чудотворца.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован извршиће Свету тајну Јелеосвећења и служиће свету Литургију у манастиру Каленић са почетком у 8 часова.

13. мај (понедељак), Црква прославља и празнује: Светог апостола Јакова Заведејева.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова, а затим одлази у Пећку Патријаршију поводом почетка Светог Архијерејског Сабора.

14. мај (уторак), Црква прославља и празнује: Светог пророка Јеремију.

Свети Архијерејски Сабор.

15. мај (среда), Црква прославља и празнује: Светог Атанасија Великог; светог Михаила.

Свети Архијерејски Сабор.

16. мај (четвртак), Црква прославља и празнује: Свете мученике Тимотеја и Мавра.

Свети Архијерејски Сабор.

17. мај (петак), Црква прославља и празнује: Свету мученицу Пелагију Тарсанка.

Свети Архијерејски Сабор.

18. мај (субота), Црква прославља и празнује: Свету великомученицу Ирину.

Свети Архијерејски Сабор.

19. мај (недеља), Црква прославља и празнује: Свети Јов Многострадални; пренос моштију Светог Саве Српског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светих Мироносица у Винчи са почетком у 9 часова.

20. мај (понедељак), Црква прославља и празнује: Спомен појаве Часног Крста у Јерусалиму.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

21. мај (уторак), Црква прославља и празнује: Светог апостола и јеванђелисту Јована Богослова.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово са почетком у 7,30 часова.

22. мај (среда), Црква прославља и празнује: Пренос моштију светог оца Николаја.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће Свету Литургију у манастиру Драча са почетком у 9 часова - слава манастира.

23. мај (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог апостола Симона Зилота и преподобну Исидору.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у Старој цркви у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

24. мај (петак), Црква прославља и празнује: Светог Ћирила и Методија; светог Никодима Српског (Оданије Васкрса).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у манастиру Саринац са почетком у 9 часова.

25. мај (субота), Црква прославља и празнује: Светог Епифанија; светог Германа Цариградског, светог Никодима Српског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Николе у Миросаљцима са почетком у 9 часова.

26. мај (недеља), Црква прославља и празнује: Свету мученицу Гликерију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће Свету Литургију у храму Вазнесења Господњег у Сопоту са почетком у 9 часова.

27. мај (понедељак), Црква прославља и празнује: Светог мученика Исидора и мученика Максима.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог Саве у крагујевачком насељу Аеродром са почетком у 7,30 часова.

28. мај (уторак), Црква прославља и празнује: Светог Пахомија Великог; светог Ахилија.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служиће свету Литургију у храму Светог великомученика Димитрија у крагујевачком насељу Сушица са почетком у 7,30 часова.

29. мај (среда), Црква прославља и празнује: Преподобног Теодора; свештеномученика Теодора Вршачког; мученика Вукашина (Преполовљење).

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Светог Јоаникија Девичког у крагујевачком насељу Бресница са почетком у 7,30 часова.

30. мај (четвртак), Црква прославља и празнује: Светог апостола Андроника и свету Јунију.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у Старој цркви у Крагујевцу са почетком у 7,30 часова.

31. мај (петак), Црква прославља и празнује: Светог Теодота Анкирског.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служиће свету Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради са почетком у 7,30 часова.

О даљем распореду богослужења Епископа шумадијског Господина Јована ускоро обавештење на нашем сајту.