Чланци поређани по датуму: понедељак, 29 април 2019

ВАСКРСНИ ПОНЕДЕЉАК СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕ У ХРАМУ ПРЕПОДОБНОГ РОМАНА У РЕКОВЦУ“Радујте се, радујте се Христос Воскресе ...”

Другог дана празника над празницима у храму Преподобног Романа у Рековцу деца из Рековца и Велике Крушевице су се заједно са својим родитељима окупила да прославе Васкрсење Христово. Ово заједничко дело благодарења братства храма, протојереја Драгослава Петровића и јереја Бориса Милосављевића и верног народа , и узимање учешћа у заједничкој чаши било је испуњено радошћу.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУДругог дана Васкрса, на светли понедељак, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију у храму Светог Пантелејмона у Станову. Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор Синиша Марковић, протонамесник Александар Јовановић, јереј Гојко Марковић, ђакон Урош Костић и ђакон Недељко Дикић. За певницом је певао мешовити хор Саборне цркве под управом протојереја Драгослава Милована.

ПОСЕТА ЕПИСКОПА ШУМАДИЈСКОГ ГОСПОДНА ЈОВАНА УДРУЖЕЊУ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ И МЛАДИМА СА СМЕТЊАМА У РАЗВОЈУ “СВЕТИ ВАСИЛИЈЕ ВЕЛИКИ” У МАРШИЋУДана 29. априла 2019. године на Светли понедељак, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован посетио је удружење за помоћ деци и младима са сметњама у развоју “Свети Василије Велики” у Маршићу. Циљ посете Његовог Преосвештенства била је прослава Празника над празницима са децом и младима који су корисници услуга удружења, као и са њиховим породицама.