Чланци поређани по датуму: уторак, 23 април 2019

ЕПИСКОП ЈОВАН НА ВЕЛИКИ УТОРАК СЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУНа Велики Уторак у току Страсне седмице, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету архијерејску Литургију пређеосвећених Дарова у храму Светога Саве на Аеродрому. Његовом Преосвештенству саслуживали су: протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Милан Борота, јереј Александар Мирковић, ђакон Горан Анђелковић и ђакон Александар Ђорђевић.

ЧОВЕКОЉУБИВА АКЦИЈА ЂАКА ОШ “СВЕТОЗАР МАРКОВИЋ” У ЛАПОВУ “По делима вашим познаће вас!” (Мт 7,16)

У данима Великог Поста показује се ко је велики, али не по редукцији хране, него по редукцији срца. Великим су се показала и деца ОШ “Светозар Марковић” у Лапову када су читаву Четрдесетницу прилагали некварљиве намирнице и средства за хигијену која ће бити додељена породицама њихових другова и суграђана који су сиромашни.

ХУМАНИТАРНА УСКРШЊА РАСПРОДАЈА ДЕЧЈИХ РАДОВА У ПОРТИ СТАРЕ ЈАГОДИНСКЕ ЦРКВЕУ порти цркве Светих архангела Михаила и Гаврила у Јагодини организована је хуманитарна Ускршња распродаја дечјих радова. Ускршње и Божићне добротворне акције већ годинама организује јагодинска Школа страних језика Penguin English.

Ове године, на Врбицу, ђаци су зарадили 31.500,00 динара и сав приход од продаје су донирали за лечење младог суграђанина Лазара - Лакија Милутиновића.