Чланци поређани по датуму: понедељак, 07 новембар 2011

ИСТОРИЈСКИ ОРАШАЦ ДОБИЈА ЈОШ ЈЕДНУ СВОЈУ СВЕТИЊУ На дан када празнујемо светог Јакова, брата Господњег, у суботу, 5. новембра, Његово Преосвештенство, Епископ шумадијски Г. Јован, са свештенством и народом архијерејског намесништва орашачког, освештао је темеље будуће цркве посвећене светом Јоаникију, првом патријарху српском, друге богомоље у историјском Орашцу.

ЛИТУРГИЈА У ВИНОГРАДИМА На дан Светог равноапостолног Аверкија Јерапољског, 4. новембра 2011. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У својој беседи, речима које извиру из Светог Јеванђеља, из самих уста Господа Исуса Христа: Ја сам врата; ако ко уђе кроз мене, спашће се, и ући ће и изаћи ће, и пашу ће наћи. Лопов не долази за друго него да украде и закоље и упропасти...

Црквени хор “Опленац” из Тополе учествовао на Фестивалу “Панчевачки дани духовне музике”Са благословом Преосвећеног Владике Шумадијског Г. Јована Црквени хор “Опленац” је узео учешће на 14-ом Фестивалу “Панчевачки дани духовне музике”, и у петак, 4. новембра 2011. године, практично отворио ову културну манифестацију двадесетоминутним наступом, у оквиру кога је извео духовне композиције углавном српских композитора,у прелепој цркви Успења Пресвете Богородице у Панчеву.