Чланци поређани по датуму: среда, 30 новембар 2011

Изненада и у раним јутарњим часовима, на дан светог Јована Милостивог 25. децембра 2011. године, уснуо је у Господу парох други конатички протонамесник Василије Спасојевић.

Отац Василије је рођен у Лопарамa на планини Мајевици (Република Српска) на Срђевдан 1957. године. После основне школе коју је завршио у родном месту уписао је богословију Светог Саве у Београду.

ЦРКВА СВЕТОГ САВЕ - АЕРОДРОМВладика Јован – “Црква нас кроз пост подстиче на труд, да би омолитвенили себе, своје срце ...”

У храму Светога Саве на Аеродрому, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литургију у понедељак, 28. новембра 2011. године.

НЕ БОЈ СЕ САМО ВЕРУЈУ недељу 24. по Духовима (на дан св. апостола Филипа, св. Григорија Паламе архиепископа солунског) Епископ шумадијски Господин Јован служио, је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима. Уз саслужење протојереја ставрофора Драгослава Сенића, протојереја ставрофора мр Рајка Стефановића – архијерејског намесника крагујевачког, протонамесника Драгана Брашанца, јереја Николе Симића, и два ђакона: Небојше Јаковљевића и Ивана Антонијевића.

Преосвећени нам је у беседи на јеванђеље указао на дивне благодатне дарове Божије које користимо узрастајући на пољу науке и технике посебно нагласивши да живот и смрт остају тајна за науку.