Чланци поређани по датуму: петак, 11 новембар 2011

СЛУЖЕЊЕ БОГУ И ЉУДИМА ЈЕ МЕРИЛО ХРИШЋАНСКОГ ЖИВОТАУ четвртак 10. новембра на дан Св. Арсенија Сремца (наследника трона Св. Саве), Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску литругију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење братства овога светога храма.

ВЕЛИЧАНСТВЕНО ПРОСЛАВЉЕН ПРАЗНИК СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУЦрква Божија у Крагујевцу са својим претстојатељем Архијерејем Јованом, презвитерима и ђаконима, окупљена на молитву у цркви посвећеној Св. Димитрију, задужбини Г. Новице Јевтића, која се налази у насељима Вашариште и Сушица, служењем празничног бденија отпочела је прославу овог великог светитеља.

Празнично бденије служио је Епископ Јован, претстојатељ Цркве у Крагујевцу, са свештеницима: протојерејем-ставрофором Миланом Боротом, протојерејем-ставрофором др Зораном Крстићем, протојерејем-ставрофором мр Рајком Стефановићем и протојерејем Драгославом Сенићем, и ђаконима:Александром Сенићем, Небојшом Јаковљевићем и Иваном Антонијевићем. За певницом су појали ученици богословије Свети Јован Златоусти.