ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА ТОМЕ У ЈЕЛОВИКУ

ПРОСЛАВА ХРАМОВНЕ СЛАВЕ СВЕТОГ АПОСТОЛА ТОМЕ У ЈЕЛОВИКУ

Дана 19. октобра 2024. године храм и мештани села Јеловик код Аранђеловца су прославили храмовну славу.

Прослава славе је започета Светом Литургијом у овоме храму којом је началствовао протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић уз саслуживање протојереја-ставрофора Милије Живанчевића, протојереја Милована Ранковића, Слободана Раковића и Томислава Ранковића.

По читању Светога Јеванђеља беседу је произнео протојереј-ставрофор Драгомир Кеџић подсетивши верне на живот и значајну улогу Светог апостола Томе. У својој беседи прота је позвао сав народ на умножење љубави, на мир, слогу и међусобно подпомагање у овим тешким временима, захвалио се свима на доласку, јереју Марку Петровићу на гостопримству и све позвао да приступе Светој Чаши Спасења.

По Светој Литургији уследио је свечани опход око храма након чега је пререзан славски колач данашњим домаћинима славе Господину Мирославу Радивојевићу из Јеловика са породицом, као и данашњим свечарима. Потом се вернима обратио парох јеловички јереј Марко Петровић захваливши се свима на узетом учешћу у припремању славе храма и подсетивши их да у складу са својим могућностима буду приложници и донатори који ће помоћи у наставку изградње парохијског дома у овом месту.

Овога дана је председник ЦО јеловичке доделио признања Господину Душану Лекићу, Господину Мирославу Радивојевићу и осталим добротворима и приложницима који су до сада помагали у изградњи парохијског дома. Потом је уследио културно-уметнички програм у извођењу КУД „Електропорцелан“, а затим су сви окупљени били гости на Трпези Љубави.

протонамесник Немања Искић