ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ У НАШОЈ БОГОСЛОВИЈИ

ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ У НАШОЈ БОГОСЛОВИЈИ

У суботу, 5. октобра 2024. године, имали смо част да угостимо браћу из Богословије светог Кирила и Методија у Нишу поводом турнира у малом фудбалу. По доласку смо заједно одслужили вечерње богослужење. Те вечери је одиграно шест утакмица и остатак вечери смо провели дружећи се. Била је то лепа прилика да се поделе утисци, обнове стара познанства али и стекну нека нова.

Упркос томе што је повод сусрета био турнир у фудбалу, централни догађај је била Света Литургија којом је началствовао ректор наше богословије, протојереј-ставрофор Зоран Крстић уз саслужење јеромонаха о. Јована (Прокина) и ђакона Предрага Владисављевића из нишке богословије. Евхаристијско сабрање употпунили смо трпезом љубави. Након ручка одиграли смо финалне утакмице овог турнира и победну је узела прва екипа наше школе уз велику подршку наших другара који су нас бодрили са трибина. Титулу најбољег стрелца однео је Петар Лукић ученик нишке богословије док је награду за најбољег голмана добио голман наше прве екипе, ученик првог разреда Лука Врховац. Након фудбала одиграли смо и турнир у кошарци где је победу такоче однела наша екипа.

Остатак дана смо провели у братском дружењу које је заправо и било главни повод нашега сусрета. Изузетно смо захвални нишкој богословији што су издвојили времена да нам улепшају овај викенд.

ученици Богословије у Крагујевцу