ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ОСНОВЦЕ У ЛЕВАЧКОМ КРАЈУ

ШКОЛСКИ ПРИБОР ЗА ОСНОВЦЕ У ЛЕВАЧКОМ КРАЈУ

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске наставило је поделу школског прибора деци, овога пута и у Левачком крају. Тако је укупно у два намесништва подељено 70 напуњених ранчева као дар фирме “Extra Tropic Trade” и њених власника Гордане и Рашка Грчић. Акцији се прикључила Асоцијација ЕПА из Беча са господином Оливером Качаревићем.

У име Високопреосвећеног Митрополита Господина Јована 29. августа у порти Белушићке цркве, присутним ђацима и родитељима дарове је уручио пречасни презвитер архијерејски намесник Лепенички Срећко Зечевић. Овом приликом поздравио је све у име Његовог Високопреосвештенства и деци пожелео сваког добра, успеха, радости, среће, успеха у новој школској години, заблагодаривши донаторима на пруженој руци пријатељства и љубави.

Овом свечаном догађају присуствовао је и пречасни презвитер архијерејски намесник Левачки Милић Марковић, чије гласно изговорене поруке подржавају не само одлучност да се помогне, него и поштовање оних којима се дарови уручују. Левачком намесништву је уручен тридесет и један ранац који садржи свеске, пернице, врећицу за физичко васпитање, оно што ђаке чини радоснијим.

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске на челу са управником др Стефаном Дамјановићем и вредним волонтерима, наставља да ради и испуњава мисију свог постојања. Предузимају се они кораци који воде ка успеху. Највише оном да је што мање лица којима је помоћ неопходна и што више оних којима она доноси радост, умањује невоље, подстиче уверење да човек подржава човека у свим његовим добрим намерама. Од добрих никада није мало, а мало по мало, кроз бригу једних о другима, заиста нараста много.