ПЛАЦ НА ПОКЛОН

ПЛАЦ НА ПОКЛОН

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске, са благословом Високопреосвећеног Митрополита шумадијског Господина Јована, добило је на поклон петнаест ари земљишта у грађевинском подручју од власника господина Милосава Крстића из Крагујевца.

Уговор о поклону, у присуству управника ВДС-а јереја др Стефана Дамјановића, потписали су поклонодавац господин Милосав Крстић, а у име Епархије шумадијске правни заступник господин Драгомир Брашић, адвокат из Крагујевца.

Бесплатну правну помоћ приликом преноса власништва, пружила је Милица Вулетић јавни бележник, из Крагујевца.

Казујући да је с радошћу одлучио да плац поклони ВДС-у Епархије шумадијске за потребе које ће служити на корист онима што им помоћ животног трајања треба, поклонодавац господин Милосав Крстић је поручио да човек не треба за себе да задржи више него што му је потребно и да осећање другом да помогне може увек у себи да пронађе. Његове речи биле су, заиста, довољан доказ људске вредности. Поручивши да човек може имати пуно земље, али ако је ваљано не успева обрадити, или на њеном простору благодети не користити, задовољство душе је веће када је са другима подели и, тиме, потврди свој људски циљ по којем имати мање а довољно, значи имати пуно а живети задовољно.

Радити земљу и на њој мирно битисати значајније је него земљу имати али је необрађивати нити на њој живети.

ПЛАЦ НА ПОКЛОН