ТЕМАТСКИ ДАН ПОСВЕЋЕН ВАСКРСУ У ДУБОКОЈ

ТЕМАТСКИ ДАН ПОСВЕЋЕН ВАСКРСУ У ДУБОКОЈ

У ОШ "Вук Караџић" у селу Дубока код Јагодине, у Архијересјком намесништву беличком, у уторак 23. априла 2024. године одржан је тематски дан. Часове овог тематског дана који је био посвећен празнику Васкресења Христовог реализовале су учитељица Александра Кнежевић, вероучитељица Хуанита Лазић и наставница музичке културе Душица Грујић.

Ученицима II, III и IV разреда из Дубоке за ову прилику су у госте дошли ученици са својим учитељицама исте школе из суседних села и то: ученици I и II разреда из Глоговца и ученици II, III и IV разреда из Добре Воде.

Сходно теми овог нарочитог и помало свечарског дана, у уводном часу вероучитељица Хуанита је говорила ученицима о предстојећим празницима везаним за Васкрс. Одмах затим тема су били обичаји који путем радости повезују догађаје из Божијег домостроја спасења које славимо, са обележавањем тих догађаја у дому и цркви. У наставку тематског дана, ученици су били у прилици да украшавају васкршња јаја фарбом и разним другим техникама, затим да певају песму "Ускршње јутро", а на часовима математике и српског језика, решавали су задатке везане за тему Васкрса.

Ово је била лепа прилика да се ученици неколико села окупе са својим предавачима, да прошире своја знања, као и да већ у недељи пред Страсну седмицу почну да се радују Празнику над празницима, те крену са том радошћу њему у сусрет.