ГОСТОВАЊЕ ХОРА СВЕТИ САВА У ГРУЖИ

ГОСТОВАЊЕ ХОРА СВЕТИ САВА У ГРУЖИ

На позив госпође Наташе Вукојичић Живановић, директора дома културе у Гружи хор “Свети Сава” заједно са својим ансамблом наставио је гостовања и ван наше епархије.

У недељу 3. марта 2024. године Господње хор “Свети Сава” као и фолклорни ансамбл одржали су свој први целовечерњи концерт ван Крагујевца.

Дан је био испуњен од самог почетка будући да нас је директорка Госпођа Наташа сачекала и као први домаћин прво одвела у манастир Каменац, да се помолимо Пресветој Богородици, а где се иначе поред храма налази и стопа нашег заштитника Светог Саве.

Након тога чланови су дочекани у домаћинству “ГРУЖА АГРАР” где су деца видела плантаже боровница, јабука као и прелепу аргелу коња. Домаћини су нас срдачно дочекали и уз великодушно послужење и поклоне нас испратили уз обећање да ће бити на нашем концерту што су и учинили.

Концерт је почео у 19 часова и на њему су поред нас наступила и деца и ветерани КУД-а “Гружа”.

Концерту је присуствовало преко 250 људи што је иначе и капацитет ове сале. Наш анасамбл је својим играњем и осмехом потврдио зашто су победили и освојили друго место на републичком такмичењу у Баточини.

Непрекидни аплаузи као и сузе одушевљења, а у исто време и емоција које су преплавиле гледаоце били су више него очигледни. Песме су се низале једна за другом а публика је својим аплаузом којим је поздравила сваку песму исказивала своје одушевљење.

На крају концерта добили смо прелеп поклон и од Госпође Наташе директора овог дома културе, а ми смо сами такође изразили захвалност на позиву и организацији свим људима тако што смо Госпођи Наташи на благослов и молитвено сећање поклонили диптих Господа Исуса Христа и Пресвете Богородице да чува њу њену породицу као и све чланове на путу православља.

Циљ и наша мисија Цркве се остварује, децу усмеравамо правим вредностима, а то су Црква, вера, традиција, односно то је уствари оно по чему треба сваки светосавац да се препозна.

Хвала још једном нашем Владици Јовану на благослову, хвала Епископу Јустину на благослову да певамо по први пут у нашој комшијској епархији жичкој и хвала дому кутуре у Гружи.

диригент свештеник Иван Антонијевић