СВЕТИ САВА У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЉАНИЧКОМ

СВЕТИ САВА У АРХИЈЕРЕЈСКОМ НАМЕСНИШТВУ БЕЉАНИЧКОМ

У петак 27. јануара 2024. године, на празник Светог Саве првог Архиепископа српског, у свим храмовима Архијерејског намесништва бељаничког служена је Света Литургија.

После причешћа и Свете Литургије деца су извела припремљени рецитал а велики број оних најмлађих испунио је барајевски светосавски храм, где су награђени пригодним поклонима.

После службе у храмовима је прочитана посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, а славски колачи су пререзани у свим школама и подручним оделењима. Деца су се, у својим припремљеним програмима поводом празника, потрудила да што више приближе присутнима лик и дело српског просветитеља и учитеља.

Посебан догађај је био у подручном оделењу барајевске основне школе у Средњем Крају, где су деца спремила луткарску представу на одушевљење свих окупљених. У реализцији целокупног програм су им помогли и њихови родитељи.

Најсвечаније је прослављен празник Светог Саве у барајевској Средњој школи где се окупио велики број наставника и деце и где је уз пригодан програм прослављен овај патрон наше Цркве.