ЛИТУРГИЈСКА РАДОСТ У МЕЂУЛУЖЈУ

ЛИТУРГИЈСКА РАДОСТ У МЕЂУЛУЖЈУ

У недељу, 5. новембра 2023. године, литургијска заједница при храму Светих Богоотаца Јоакима и Ане у Међулужју, присуствовала је несвакидашњој радости.

Наиме, ученици богословије Светог Јована Златоустог из Крагујевца, предвођени ректором богословије протојерејем ставрофором др Зораном Крстићем, узели су активног учешћа у овој литургијској свечаности.

Литургијом је началствовао протојереј ставрофор др Зоран Крстић, а саслуживали су му јереј Милутин Гашевић и јеромонах Јован (Прокин).

Након прочитаног Јеванђеља, присутним верницима се обратио Отац Јован тумачећи јеванђелску причу о "богаташу и Лазару". Отац Јован је истакао значај бриге за другога као најспасоноснији метод за сваког Хришћанина, док је истовремено указао на опасност од окорелисти срца, самодовољности и самозатварања. Након Свете Литургије гостима се обратио Отац Милутин захваљујући им на несебичној пажњи коју су указали нашој парохијској заједници.

Следујући древној хришћанској пракси, после литургије је уприличена трпеза љубави за све присутне вернике, након чега су ученици богословије обишли древне светиње младеновачког краја- манастире Павловац и Тресије, где им је уприличена топла добродошлица од стране управа манастира.

Небојша Поповић, ђакон