ХОР “СВЕТИ САВА” ОТВОРИО СВЕЧАНУ АКАДЕМИЈУ ПОВОДОМ 30 ГОДИНА УДРУЖЕЊА РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА И ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА КРАГУЈЕВЦА

ХОР “СВЕТИ САВА”  ОТВОРИО СВЕЧАНУ АКАДЕМИЈУ ПОВОДОМ 30 ГОДИНА УДРУЖЕЊА РАТНИХ ВОЈНИХ ИНВАЛИДА  И ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА КРАГУЈЕВЦА

У скупштини града Крагујевца 15. октобра 2023. године, поводом обележавања 30 година од постојања удружења ратних војних инвалида Србије, које је основано 1993. године, хор “Свети Сава” је отворио свечану академију химном “ Боже правде”.

У наставку програма хор је такође отпевао песму “Христе Боже распети и Свети”, а на крају ове свечаности и нумеру “Весели се српски роде”.

Ово удружење се труди и залаже да се сви они који су погинули за одбрану наше Србије не забораве, од младих момака који су имали само 18 година, па до оних старијих који су оставили своје породице и отишли да сачувају њихове животе зарад својих.

Препуна сала свих оних који су изгубили своје најмилије, изазвала је велике емоције и дубоко поштовање свих нас присутних.

Захваљујемо се Господину Милану Андрићу на позиву да учествујемо у овако великом догађају и јубилеју.

Хор је имао и ту радост да у име удружења добије захвалницу, која ће свакако заузети почасно место у нашим просторијама.
Нека Господ пресели у Царство Небеско све оне који су погинули за нашу веру, наш народ и нашу Отаџбину.

Свештеник Иван Антонијевић