ПРИЗИВ ДУХА СВЕТОГ И ДАН ДУХОВНОСТИ У ЧУМИЋУ

ПРИЗИВ ДУХА СВЕТОГ И ДАН ДУХОВНОСТИ У ЧУМИЋУ

У четвртак 21. септембра 2023. године, на празник Мале Госпојине, односно Рођења Пресвете Богородице, у цркви Светих апостола Петра и Павла у Чумићу служена је Света Литургија као и Призив Светог Духа, ради успешног почетка нове школске године.

Свету Литургију, као и Призив Светога Духа служио је парох чумићки, протојереј ставрофор Милан Томић, а учешће су узели ученици, учитељи и наставници основне школе „Прота Стеван Поповић“ из Чумића.

Након Свете Литургије и коленопреколоне молитве, приликом које су ученици примили благослов Духа Светога за што плодоноснију школску годину, одржана је приредба поводом Дана духовности, а на тему „Пресвета Богородица, заштитница деце“. У приредби су учествовали ученици виших разреда, а самој приредби су присуствовали протојереј ставрофор Милан Томић, директор школе Александар Јовановић, учитељи, наставници и ученици школе. Приредбу су приредили и организовали: наставница српског језика и књижевности Дијана Милаковић, наставница музичке културе Невенка Митровић и вероучитељ Милан Живанић.

Вероучитељ Милан Живанић