ЦРКВА У ГРОШНИЦИ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ СЛАВУ

ЦРКВА У ГРОШНИЦИ ПРОСЛАВИЛА СВОЈУ СЛАВУ

На Петровдан 12. јула 2023. године, Црква Божија у Грошници је прославила своју храмовну Славу: Свете апостоле Петра и Павла Светом Литургијом којом је началствовао јереј Ненад Милојевић. Њему су саслуживали свештеници Душан Илић старешина овога светога храма и Мирко Шиљковић парох Грошнички.

Литургију су својим појањем улепшали Филип Маринковић докторанд на ПБФ-у у Београду и вероучитељ у ОШ у Ђуриселу, Небојша Стевановић и Димитрије Николић. Чтецирали су Василије Андрић ученик богословије Светог Јована Златоуста и Марко Тодоров.

Беседом се верном народу обратио Свештеник Ненад Милојевић који је нагласио важност да се молимо апостолима који су Духом Светим установили Цркву Божију у којој ми једино можемо наћи спасење. Да се угледамо на њих и да у све своје молитве њима и Богу уложимо сву љубав свога бића коју имамо. Апостоли су наши руководитељи и треба у њих да имамо поверења онако како су они имали у Господа. Они нису само образац, узор и пример нашег живота већ они који тиме постоје у нашим душама и којима се молимо као они Господу говорећи: „Господе дометни нам вере!“

Након причешћа верног народа преломљен је Славски Ковач. Домаћин Црквене Славе је ове године био г. Мирослав Ђусић машински инжењер у пензији. Његовим старањем припремљено је послужење за све присутне. Храмовна Слава у Грошници је настављена свечаним ручком у сали парохијског дома.

протођакон Мирослав Василијевић