ТОМИНА НЕДЕЉА У ИЛИЋЕВУ

ТОМИНА НЕДЕЉА У ИЛИЋЕВУ

У недељу Антипасхе, односно Томину недељу 23. априла 2023. године, Црква Божија у крагујевачком насељу Илићево, прославила је свој празник светом Литургијом коју су служили протојереј Братислав Пауновић, протонамесници Петар Бранковић и Дејана Марјановић, те презвитери Александар Цветковић и напослетку Ненад Милојевић, који је уједно началствовао Литургијским сабрањем.

Како је овај храм иначе посвећен Светом апостолу Томи, Томина недеља је одувек била прилика да се мештани насеља Илићево (Мечковац) окупе у својој Цркви са својим свештеником Владимиром Ћировићем. Литургију су својим појањем улепшале монахиње манастира Липар игуманија Тавита са својом сестром Исидором, а помагао им је хор Илићевске Цркве састављен од мештана и чланова Црквеноопштинског одбора. Апостол је читао студент друге године Богословског Факултета Универзитета у Београду г. Вељко Ћојдер који у овоме светоме храму редовно чтецира.

Старањем председника Црквене општине Илићево др епидемиолога Предрага Делића и протојереја Владимира Ћировића у порти храма под отвореним небом приређен је свечани ручак за све присутне. Овим је Мечковачка (Илићевска) Црква прославила Томину недељу у свом храму.

протођакон Мирослав Василијевић