ТРЕЋЕ ПРЕДАВАЊЕ ВЕЛИКОПОСНОГ СЕРИЈАЛА У ЈАГОДИНИ

ТРЕЋЕ ПРЕДАВАЊЕ ВЕЛИКОПОСНОГ СЕРИЈАЛА У ЈАГОДИНИ

У организацији Архијерејског намесништва Беличког одржано је треће и претпоследње предавање у серијалу великопосних предавања у Јагодини 2023. године.

У препуној цркви Преподобне мајке Параскеве подно Ђурђевог брда, у петак 24. марта, предавање и промоцију своје књиге одржао је др Влајко Пановић, умировљени клинички психолог Војно-медицинске академије у Београду.

Тема на коју је предавач говорио била је: Најчешће грешке у васпитању деце.

Свечано вече отворено је тропаром: Со свјатими упокој, као молитва за све пострадале у НАТО агресији на нашу земљу 1999. године, а поводом годишњице отпочињања овог злочиначког подухвата. Отац Милош Јелић је све присутне поздравио у име братства цркве Свете Петке, те најавио драгог госта и његово излагање.

Др Пановић је у опширном али интересантном предавању говорио о изазовима савременог света у контесту брачних и породичних односа, а нарочито у вези са вастпитањем деце и омладине. Оно што је било евидентно је да предавач има огромно искуство у овој области, као и у области борбе са болестима зависности. Он је непрестано све о чему је говорио поткрепљивао конкретним примерима из своје вишедеценијске праксе. Истовремено, с времена на време стимулисао је слушаоце да постављају питања у вези са подтемама које је отварао, што је читаво вече учинило интересантнијим и надахнутијим. На тај начин присутни нису били само неми посматрачи, већ су активно учествовали и креирали ток предавања заједно са излагачем. Након скоро два сата трајања и прегршт савета, примера и одговора, уследила је продаја књиге др Пановића: Брак, деца, породица.

Закључак целокупног сусрета би био да нема предаје у борби са изазовима савременог друштва, те да постоје начини да се човек избори и са највећим искушењима уз одговарајућу стручну и духовну помоћ.

Вероучитељ Угљеша Урошевић