ДУХОВНО ВЕЧЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ

ДУХОВНО ВЕЧЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског г. Јована, братство Саборне цркве у Крагујевцу, ове године у току Великог поста, организује циклус предавања под називом „У сусрет Васкрсу“.

Ова предавања у сали Саборног хрма одржавају се сваког петка после молебна и акатиста Пресветој Богородици за заштиту светиња и вернога народа на Косову и Метохији.

Овог петка, 17. марта 2023. године, у 18 часова, црквена заједница Успења Пресвете Богородице имала је изузетну част и задовољство да угости и чује предавање протојереја-ставрофора Милића Драговића, старешине старе ужичке цркве, који је говорио на тему: „Христос - нови Адам“.

У уводном слову, пред бројним аудиторијумом, сабрат Саборне цркве отац Драгиша Богичевић је свима сабранима пожелио добродошлицу и представио је и најавио протојереја-ставрофора Милића Драговића, захваливши му се у име свих уједно и на доласку и на издвојеном времену.

Након поздравног слова, отац Милић Драговић је узео реч и тиме је отпочело предавање, те се на самом почетку свога обраћања посебно захвалио Преосвећеном владики Јовану што је благословили ово вече на најузвишенији начин, својим присуством, а потом браћи свештеницима на позиву и свом верном сабраном народу на дивном дочеку и на великом интересовању.