ПРЕДАВАЊЕ ПРОФ. ДР ВЕСНЕ ДИМИТРИЈЕВИЋ-СРЕЋКОВИЋ У ЈАГОДИНИ

ПРЕДАВАЊЕ ПРОФ. ДР ВЕСНЕ ДИМИТРИЈЕВИЋ-СРЕЋКОВИЋ У ЈАГОДИНИ

После сјајног и веома посећеног предавања, протојереја-ставрофора проф. др Милоша Весина, које је био одржано у Јагодини, током циклуса великопосних предавања, вечерас се јагодинској публици представила проф. др Весна Димитријевић-Срећковић, са темом: “Значај поста у превенцији и лечењу хроничних поремећаја и болести”.

Пред препуном црквом Св. арх. Михајла и Гаврила у Јагодини, протојереј Малиша Миловановић је представио проф. др Весну Димитријевић-Срећковић, која је на адекватан начин објашњавала присутним слушаоцима како наше тело реагује на различиту исхрану и на наш животни стил. Како исправном и балансираном исхраном, првенствено посном, али и медитеранском, можемо предупредити бројне болести. Затим нас је упознала са својим научним радом у области ендокринологије и интерне медицине, да би у трећем делу овог дивног предавања говорила о хришћанском посту и о његовом огромном духовном и телесном значају.

“Пост је пут у живот”, понављала је др. Весна, притом указујући на који начин пост помаже нашем бићу у превенцији разних болести које харају данашњицом. Такође, је указивала на духовни значај поста и својим разним сведочењима, током богате медицинске праксе, како она помаже нашем народу, упућујући поруку да у још већем броју приступе посту, како би тим путем постигли хармонију душе и тела и приближили се кроз Свето Причешће нашем Спаситељу, Господу Исусу Христу.

На крају вечерашњег предавања, одржана је промоција књиге проф. др Весне Димитријевић-Срећковић: “У славу рађања и духовног трагања”.