ПРОСЛАВА БОЖИЋА У ТОПОЛИ

ПРОСЛАВА БОЖИЋА У ТОПОЛИ

Прослава најрадоснијег хришћанског празника – Рођења Христовог у Тополи почела је празничним бденијем у Храму Светог Великомученика Георгија на Опленцу на Бадње вече. Вечерњој молитви присуствовао је принц Михаило Карађорђевић са супругом принцезом Љубицом и ћеркама Наталијом и Исидором.

Већ традиционално принц Михаило је свечано унео бадњак у храм и тиме је бденије започело. Окупљеном верном народу у цркви на Опленцу прочитана је Божићна посланица Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована. Након тога у порти Харма уследило је налагање бадњака.

Божићну Свету Литургију у Храму Рођења Пресвете Богородице (Карађорђевој цркви) служио је архијерејски намесник опленачки протојереј – ставрофор Миладин Михаиловић уз саслужење протојереја Драгослава Богдановића, Ненада Савића, Остоје Пешића и ђакона Стевана Илића. Пре причешће верног народа прочитана је Божићна посланица Његове Светости Патријарха Српског Г. Г. Порфирија.

Укрепљен молитвом и озарен миром и радошћу Божића, верни народ је са речима: “Слава на висини Богу, а на земљи мир, међу људима добра воља” (Лк 2,14) понео благослове Богомладенца Христа у своје домове.

Мир Божији, Христос се роди! – Ваистину се роди!

Стеван Илић, ђакон