ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ Г. ЈОВАН ПОСЕТИО МАНИФЕСТАЦИЈУ "ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА" У НЕМЕНИКУЋАМА

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ Г. ЈОВАН ПОСЕТИО МАНИФЕСТАЦИЈУ "ДАНИ МИЛОВАНА ВИДАКОВИЋА" У НЕМЕНИКУЋАМА

На празник Светих апостола Петра и Павла, 12. јула 2022. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у оквиру културне манифестације “Дани Милована Видаковића” у цркви Светих апостола Петра и Павла у селу Неменикуће, одржан је помен Миловану Видаковићу, који је служио Епископ Јован са свештеницима Епархије шумадијске.

Манифестација је благословом Епископа шумадијског, као и сваке године, одржана у организацији ЦО неменикућске, ГО Сопот, Библиотеке Града Београда и Одељења Библиотеке “Милован Видаковић” – Сопот. Манифестација сваке године окупља познате личности из области домаће књижевности, глуме, музичког и ликовног стваралаштва.

После одслуженог помена Миловану Видаковићу, најславнијем српском романописцу – романсијеру, одржан је културно-уметнички програм који су својим поздравним говором отворили протојереј Новак Илић парох неменикућки и Г. Живорад Милосављевић председник Градске општине Сопот.

У програму су учествовали Радослав Ераковић-редовни професор Философског факултета, Ђорђе Марковић глумац, Кристина Пајкић глумица, Раша Павловић- вокални солиста, Милован Јовичић виолина, Владимир и Тодор Лазић – гитара.

Културно-уметничко друштво “Весели космајци”, КУД-Сопот, додатно су улепшали програм играма из Србије, чиме је и завршен овогодишњи програм, а радови ликовне колоније Неменикуће-2022, изложени су за посетиоце испред цркве.

Након програма, ЦО неменикућска и верни народ, за све присутне приредили су трпезу љубави.

ђакон Бојан Миленовић