ХРАМ СВЕТИХ БЕСРЕБРЕНИКА КОЗМЕ И ДАМЈАНА У АЗАЊИ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУ

ХРАМ СВЕТИХ БЕСРЕБРЕНИКА КОЗМЕ И ДАМЈАНА У АЗАЊИ ПРОСЛАВИО СВОЈУ СЛАВУУ уторак, 14. јула 2020. године, свечано је обележена храмовна слава Светих бесребреника Козме и Дамјана у Азањи.

Светом Литургијом је началствовао протонамесник Срђан Ковачевић, свештеник из Смедеревске Паланке, уз саслуживање протојереја-ставрофора Драгише Јелића, протојереја Мила Миловановића и ђакона Владимира Степановића. Чтецирали су студенти Православног богословског факултета Марко Лазовић и Драган Кељаћ.

За певницом су били јереји Дејан Ненадовић и Милан Кеџић, господин Марко Поповић и господин Боривоје Јелић.

У својој беседи отац Срђан указао је на живот, љубав и подвиг ових Светих угодника. Указао је и на значај молитве и сједињења са Христом Господом као јединим начином превазилажеља свих искушења. Након крсног хода око храма и резања славског колача, слављење је настављено у просторијама парохијског дома, а овогодишњи колачар је био господин Новица Јовановић са породицом.
На Литургији је био присутан велики број верног народа, од којих је већина приступила Светој чаши. Због актуелне епидемиолошке ситуације, присутни верници су се придржавали мера прописаним од стране Владе Републике Србије.

Драган Кељаћ