ПРАЗНИК ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРОСЛАВЉЕН У РЕСНИКУ

ПРАЗНИК ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ ПРОСЛАВЉЕН У РЕСНИКУОва 2019. година велика је и значајна за сав српски православни народ, али посебан значај има за вернике Ресника. Поред великог јубилеја 8 векова самосталности Српске Православне Цркве, ми прослављамо још 2 за нас значајна јубилеја, а то су 130 година наше цркве у Реснику и 300 година од досељавања првих житеља у Ресник.

Као и сваке године, под Покров Пресвете Богородице скупио се велики број верника како из Ресника тако и из околних села. Сви су се окупили из једног разлога, а то је да замоле Мајку Божију да својим часним покровом покрије и сачува све нас од свакога зла.

Светом Литургијом началствовао је протојереј Милан Томић уз саслуживање свештеника: протојереја Александра Станковића, протојереја Драгана Брашанца, протојереја Слободана Бабића, протојереја Владимира Ћоровића, протонамесника Александра Јовановића, протонамесника Петра Бранковића, јереја Милоша Ђурића, јереја Стефана Дамјановића и ђакона Немање Стојковића.

После свете Литургије уследио је опход око храма и резање славског колача. У наставку је уследио културно-уметнички програм КУД-а из Ресника и КУД-а из Раче Крагујевачке. Прослава је настављена свечаним ручком и трпезом љубави у новозавршеној парохијској сали Покровске Цркве, која је засијала лепотом, уз труд надлежног свештеника, јереја Мирка Шиљковића и добротвора и приложника овог светог храма. Свечани ручак и трпезу љубави уприличио је овогодишњи колачар славе, господин Радоња Павићевић са својом породицом, родом из Новог Милановца.

Милан Живанић, вероучитељ