ВРБИЦА У ЛАПОВУ И ХУМАНИТАРНА ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА

ВРБИЦА У ЛАПОВУ И ХУМАНИТАРНА ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА“Благословен који долази у Име Господње” (Пс 117, 26) орило се на празник Васкрсења Лазаревог у порти цркве у Лапову.

Радост празника који нас уводи у тајну Васкрсење Христовог употпуњен је човекољубивом акцијом ђака ОШ “Светозар Марковић” у Лапову на челу са ђачким парламентом, а на иницијативу вероучитеља Марка Арсенића и наставнице ликовног Сање Микић да се васкршња изложба претвори у продајну изложбу како би се помогло нашој суграђанки и мајци наше ученице која је тешко оболела и којој је потребна хитна хируршка интервенција у иностранству.

Све је почело вечерњом молитвом како и приличи ишчекивању великог празника. Мноштво деце разних узраста је испунило цркву и порту заједно са својим родитељима, комшијама и пријатељима како би примили знакове победе- врбове гране, знакове победе живота над смрћу, победе Бога који даје здравље над болешћу. Вечерњу службу служио је протонамесник Горан Живковић и ђакон Марко Арсенић. После молитве сви људи су наставили сабрање у великој сали цркве одушевљени трудом, радом и лепотом онога што су деца направила.

Не питајући за цену давали су и много више како би помогли потребитој. Тако је навечерје празника Цвети завршено благословом из Дома Господњег, јер је Бог- Господ и јавио се нама. (Пс 117, 26)

Марко Арсенић, ђакон