ЦВЕТИ У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ

ЦВЕТИ У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУПразник Цвети је у Старој Милошевој цркви свечано прослављен Литургијом коју је служио Архијерејски намесник Лепенички протојереј – ставрофор Саво Арсенијевић, уз саслужење ректора богословије Св. Јован Златоусти протојереја – ставрофора др Зорана Крстића, Архијерејског намесника Крагујевачког протојереја – ставрофора Рајка Стефановића и свештенства Старе Цркве.

Верном народу се беседом обратио прота Саво Арсенијевић подсећајући на улазак Господа нашега Исуса Христа у Јерусалим као почетак страдања и крсне смрти Господње, али почетак Васкрсења. Наше учешће у животу Цркве ће имати испуњење управо у Васкрсењу Господњем, које се припремамо да дочекамо постом и молитвом. Зато ће се наше ишчекивање остварити у речима: „Благословен је Који долази у име Господње“, а које сада на Литургији узносимо примајући Господа у наша срца.

Поред препуног храма верног народа, Литургији су присуствовали ученици ОШ „Ђура Јакшић“ заједно са својим вероучитељем г. Миодрагом Крстићем и директором школе Ђорђем Божовићем. Ученици су као и сви присутни одговарали на прозбе и узносили заједно Молитву Господњу. За време причастена громогласно су појали Маријо славна.

Након причешћа ђака и верног народа, прослављање празника Цвети је настављено у парохијском дому заједничким дружењем уз послужење које је приредило братство Старе Милошеве Цркве у Крагујевцу.

протођакон Мирослав Василијевић