СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАОпште васкрсење пре страдања Свога
Потврђујући, из мртвих подигао јеси Лазара, Христе Боже.
Стога и ми, попут деце знамења победе носећи,
Теби, Победитељу Смрти кличемо:
Осана на висинама, благословен Који долази у име Господње!

Задњу, страсну и велику седмицу Великог поста најављује својеврсни двоједини и дводневни празник: Лазарева Субота-дан у коме Црква празнује Лазарево васкрсење, чудо које је Христос учинио подигавши из мртвих свог умрлог пријатеља Лазара и Цвети-дан када се црква сећа Свечаног уласка Христовог у град Јерусалим којим се најављује Христова вољна жртва и најављује и наш улазак у седмицу жалости и таме којим постајемо и ми сведоци Великог страдања нашега Спаса и Господа.

Дана 12. априла 2014. године када наша Црква прославља овај Свети Дан Његово преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Жички Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму посвећеном Богородици Тројеручици у Малим Пчелицама.

Нашег Архијереја је свечано дочекало свештенство и многобројни народ који је испунио недавно освештани храм.

Епископу су на Светој литургији саслуживали; Архимандрит Серафим Божић, игуман манастира Денковац, протојереј - ставрофор Милан Борота, архијерејски намесник крагујевачки, протојереј - ставрофор мр. Рајко Стефановић и протонамесник Александар Јовановић.

На Светој Литургији је у чин чтеца произведен господин Никола Мијовић из Белосаваца, помоћник војног свештеника на ВMA у Београду.

По Благослову нашег владике свештеник Рајко је присутним верницима одржао надахнуту беседу.

Беседа протојереја - ставрофора мр Рајка Стефановића

Велики број верника ове парохије и духовне заједнице је узео учешћа у Светој Литургији причешћивањем Телом и крвљу Господњом.

Протојереј-ставрофор Зоран Митровић