Чланци поређани по датуму: среда, 09 октобар 2024

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ СВЕТИЊАМА РАШКОГ ОКРУГА

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита шумадијског Господина Јована, Црквена општина у крагујевачком насељу Белошевац, организовала је поклоничко путовање светињама Рашког округа, предвођени духовним надзором протојереја Синише Раденковића, у недељу 29. септембра 2024. године.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ЈАГОДИНАЦА НА ЕГИНУ, ЕВИЈУ И МЕТЕОРЕ

Са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита шумадијског Г. Јована, у организацији Архијерејског намесништва беличког, педесет поклоника под духовним вођством протојереја Малише Миловановића, посетили су од 2-7. октобра 2024. године светиње Грчке: манастире Преподобног Давида и Светог Јована Руса на Евији, Свете Тројице у Камаризи, Светог Нектарија Егинског и Свете Екатарине на Егини, Светог Преображења у Милеси, Светог Агатона у Ламији , Светог Јована Крститеља у Верији, као и неколико манастира на Метеорима.

ПОКЛОНИЧКО ПУТОВАЊЕ ВЕРНИКА ВРЕОЧКЕ ПАРОХИЈЕ СВЕТИЊАМА БАНАТСКЕ ЕПАРХИЈЕ

У недељу 6. октобра 2024. године, када наша Света Црква прославља и празнује Зачеће Светог Јована Претече и Крститеља, а са благословом Његовог Високопреосвештенства Митрополита шумадијског Г. Јована, верници парохије вреочке из Вреоца кренули су на друго поклоничко путовање.

Поклоничко путовање светињама Епархије банатске предвођено је протојерејем Радивојем Стојадиновићем.