Чланци поређани по датуму: петак, 02 април 2010

ВЕЛИКИ ПЕТАК У САБОРНОМ ХРАМУ У КРАГУЈЕВЦУ Велики Петак, дан када је човечанство осудило Бога на смрт. То је највећи бунт у историји неба и земље. То је највећи грех у историји неба и земље. Никад невинијег осуђеника, и никад безумнијег судију свет видео није. Људи муче Онога који је дошао да нас избави од муке, предају на смрт Онога Који нам је донео живот вечни.

У јутарњим часовима Великог Петка 2. априла 2010. г. у 8 часова, у Саборном храму у Крагујевцу, Преосвећени Владика Јован, служио је Царске часове, у којима се помињу догађаји Гетсиманске ноћи, хватање Исуса, одрицање Апостола Петра, издајство Јудино, распињање на Крст.

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА
СВОЈОЈ ДУХОВНОЈ ДЕЦИ
О ВАСКРСУ 2010. ГОДИНЕ

 Патријарх Иринеј

 ИРИНЕЈ

ПО МИЛОСТИ БОЖЈОЈ
ПРАВОСЛАВНИ АРХИЕПИСКОП ПЕЋКИ,
МИТРОПОЛИТ БЕОГРАДСКО-КАРЛОВАЧКИ И ПАТРИЈАРХ СРПСКИ,
СА СВИМ АРХИЈЕРЕЈИМА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ –
СВЕШТЕНСТВУ, МОНАШТВУ И СВИМА СИНОВИМА И КЋЕРИМА
НАШЕ СВЕТЕ ЦРКВЕ: БЛАГОДАТ, МИЛОСТ И МИР ОД БОГА ОЦА,
И ГОСПОДА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА, И ДУХА СВЕТОГА,
УЗ НАЈРАДОСНИЈИ ВАСКРШЊИ ПОЗДРАВ:

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

ВЕЛИКИ ЧЕТВРТАК У САБОРНОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУНа Велики Четвртак 01.04.2010.године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење свештенства Саборног храма, служио је Свету Литургију Светог Василија Великог у Саборном храму у Крагујевцу.

ВЕЛИКА СРЕДА У СТАРОЈ ЦРКВИ - УЧЕШЋЕ ДЕЦЕ НА СВЕТОЈ ЛИТУРГИЈИПете недеље Великог поста на Младенце, као и на Велики понедељак и Велику среду, Литургији Пређеосвећених дарова у Старој Милошевој цркви, поред великог броја верног народа, присуствовале су и групе ђака нижих разреда основне школе „Светозар Марковић“ из Крагујевца. Они су на Литургију дошли старањем вероучитељице г-ђе Јелене Ракић.

НА ВЕЛИКИ УТОРАК ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО У ХРАМУ СВЕТОГ САВЕ НА АЕРОДРОМУ Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован на Велики уторак 30. марта 2010. године, служио је Литургију Пређеосвећених дарова у храму Светог Саве на Аеродрому.

ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊЕ У МАНАСТИРУ СВЕТОГ ЛУКЕ У БОШЊАНУ “Болује ли ко међу вама? Нека позове презвитере црквене и нека се моле над њим, помазавши га уљем у име Господње. И молитва вере ће спасти болесника и подигнуће га Господ и ако је грехе учинио, опростиће му се” (Јак. 5, 14-15).