Чланци поређани по датуму: понедељак, 05 април 2010

ВАСКРШЊИ ПОНЕДЕЉАК У СТАНОВУУ храму Светог великомученика Пантелејмона у Станову, 05. априла 2010. године, на Васкршњи понедељак, служио је Свету архијерејску литургију Његово Преосвештенство Г. Господин ЈОВАН, епископ шумадијски.

На други дан Васкрса имали смо посебно задовољство и част да дочекамо у нашем светом храму Његово Преосвештенство, епископа шумадијског Господина Јована и заједно са њим прославимо највећи хришћански празник Васкрсења Христовог.

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО ПАСХАЛНО ВЕЧЕРЊЕ У САБОРНОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУЕпископ шумадијски Г. Јован служио је 4. априла 2010. године Пасхално вечерње у Саборном храму у Крагујевцу. Преосвећеном владици Јовану саслуживали су свештеници крагујевачких намесништава. Том приликом прочитано је Јеванђеље на различитим језицима. Осим савременог српског Јеванђеље је читано на грчком, латинском, енглеском и француском.

ВАСКРС СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕН У КРАГУЈЕВЦУ Васкрсење Христово је победа над смрћу, победа над грехом, победа над ђаволом, то је пролеће за душу људску. Једна васкршња песма дивно каже: „Данас Христос као сунце засја из гроба, данас грану пролеће у душама нашим“. Васкрсење је празник радости, наде, и живота.