Чланци поређани по датуму: субота, 16 децембар 2017

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЦРКВИ НА АЕРОДРОМУНа Детињце 17. децембра 2017. године, на Светог Јована Дамаскина и великомученицу Варвару, Епископ шумадијски Господин Јован служио је свету Архијерејску Литургију у цркви на Аеродрому. Саслуживали су оци: протојереј-ставрофор Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Рајко Стефановић, протојереј-ставрофор Сава Арсенијевић, протојереј Милић Марковић, протонамесник Немања Младеновић, јереј Дејан Марковић, ђакон Милош Павић и Александар Ђорђевић.

БОГОУГОДНО САБРАЊЕ У ПОПОВИЋУУ недељу, 17. децембра 2017. године, када наша Црква молитвено прославља Свету великомученицу Варвару, Светог преподобног Јована Дамаскина, празник Детињци, Свету Литургију у храму Светог великомученика Георгија у Поповићу, служио је јереј Марко Стевановић.

Након прочитаног Јеванђелског зачала, отац Марко обратио се присутним верницима, најпре протумачивши одломак из данашњег Јеванђеља, а затим и рекавши да наше породице које су Цркве у малом, дочекујући празник најсветијег Рођења на земљи, прослављају празнике Детињци, Материце и Оци. Оно што је заједничко за ова три празника јесте везивање и дрешење деце и родитеља, а символика овога јесте припрема за дочек најрадоснијег хришћанског празника – Божића, који је помирио човека са Богом одрешивши га веза греховних, а везавши га новом везом љубави за Бога.