Чланци поређани по датуму: четвртак, 26 мај 2022

ВЛАДИКА ЈОВАН СЛУЖИО СВЕТУ ЛИТУРГИЈУ У СТАРОЈ ЦРКВИ У КРАГУЈЕВЦУ: ОТВОРИМО ДУХОВНИ ВИД

У пети четвртак по Васкрсу 26. маја 2022. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је свету Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Владики Јовану су саслуживали јереји Владан Костадиновић и Стефан Дамјановић.

ДАНИМА СЛОВЕНСКЕ КУЛТУРЕ И ПИСМЕНОСТИ У КОЛУБАРСКО-ПОСАВСКОМ НАМЕСНИШТВУ

У организацији Канцеларије за верску наставу колубарско-посавског намесништва, на дан светих Кирила и Методија, ученици основних и средњих школа из Лазаревца су имали прилику да узму учешће у активностина посвећеним Данима словенске културе и писмености и тако одају поштовање овим дивним Светитељима.

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА ДИМИТРИЈА У КРАГУЈЕВЦУ

У простору парохијског дома при храму Светог великомученика Димитрија у Крагујевцу од 25. до 29. маја 2022. године одржава се хуманитарна акција под називом “АКО ИМАШ ДОНЕСИ, АКО НЕМАШ ОДНЕСИ”.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА “СТОПАМА КИРИЛА И МЕТОДИЈА”

У част прославе словенских апостола, на дан празника, 24. маја 2022. године, као завршна активност у реализацији пројекта “Стопама Кирила и Методија”, у здању Старе крагујевачке скупштине која се налази у порти Старе цркве у Крагујевцу, отворена је изложба која носи исти наслов.

СВЕТО ПИСМО ТЕМА 12. РАЗГОВОРА О ВЕРИ У МЛАДЕНОВЦУ

У понедељак, 23. маја 2022. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, одржани су дванаести по реду разговори о вери –Упознајмо православље. Тема разговора било је Свето Писмо. С обзиром на то да је на претходним сусретима постављано много питања, која су била у вези са Библијом, одлучено да овај сусрет буде посвећен најважнијој књизи хришћанства.