Чланци поређани по датуму: субота, 03 септембар 2016

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛУЖНИЦАМАУ недељу 4. септембра 2016. године, једанаесте недеље по Духовима, када наша Црква слави светог Мученика Агатоника и свештеномученика Горазда Чешког, Свету Архијерејску литургију служио је Епископ шумадијски Г. Јован у селу Лужнице.

МОЛИТВЕНИ ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У АЗАЊИ“Пусите децу да долазе к мени, и не браните им; јер је таквих Царство Божије...“ (Лк. 18,16)

На дан када Православна Црква прославља Св. пророка Самуила (2. септембра по грегоријанском календару) ђаци, наставници и сви радници ОШ „Радомир Лазић“ из Азање, на челу са својим директором г-ђицом Слађаном Јелић, посетили су месни храм Св. бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана у Азањи. По већ устаљеној традицији (која траје пуну деценију) колона ученика и њихових наставника кренула је из школе након првог школског звона, а на улазу у црквено двориште дочекало их је црквено звоно.

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ЈЕЛЕНА ВЕЛИКА КРАЉИЦАПосле Рашке, Котора и Требиња у 2015. години и Горњег Милановца, Лиона и Београда у 2016. години, изложба ЈЕЛЕНА ВЕЛИКА КРАЉИЦА седам векова од смрти краљице Јелене, отворена је у Народном музеју у Крагујевцу у четвртак, 1. септембра 2016. године у 19. сати, у оквиру VII Госпојинских духовних свечаности.