Чланци поређани по датуму: уторак, 07 јун 2022

У СУРЕТ ВИДОВДАНУ У ЗАГРЉАЈУ РАСПЕТОГ КОСОВА

Са благословом Његовог Преосвештенства епископа шумадијског господина Јована, у организацији Фонда,, ходочашће” епархије шумадијске, и храма Свете Тројице старе крагујевачке цркве и под руководством свештеника Стефана Дамјановића, група наших верника кренула је у суботу 4. јуна 2022. године у братску посету светињама Косова и Метохије.

Највећи број путника први пут је пошао у посету црквама и манастирима наше јужне покрајине, са зебњом или и радошћу у каквом стању ће затећи наше светиње и срећни што ће се поклонити светим моштима Светог краља Стефана Дечанског, Богородици Љевишкој и другим црквама и манастирима. Пошли су у сурет Видовдану у загрљај распетог Косова!

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУ

У уторак 7. јуна 2022. године, када наша Црква слави треће Обретење главе, часног и славног пророка и претече Крститеља Господњег Јована, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску литургију у храму Светог Пантелејмона у крагујевачком насељу Станово.

Овом приликом Преосвећеном Владики су саслуживали: протојереј- ставрофор Синиша Марковић, протојереј Горан Ђерковић, протојереј Сретко Петковић и ђакон Недељко Дикић.