Чланци поређани по датуму: недеља, 10 септембар 2023

БОЖАНСТВЕНА ЛИТУРГИЈА И ПРИЗИВ СВЕТОГА ДУХА НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЛАЗАРЕВЦУ

У недељу, 10. септембра 2023. године, када наша Света Црква прославља Преподобног Мојсија Мурина и Сабор српских Светитеља, у храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу служена је Божанствена Литургија са молебаном поводом почетка нове школске године.

Велики број ученика је заједно са својим вероучитељима, наставницима и родитељима учествовао у евхаристијском сабрању и молитви за успешан почетак школске године. Светом Литургијом је началствовао протојереј-ставрофор Александар Новаковић уз саслуживање протонамесника Владимира Стојковића.

ЦРКВА У ВЛАКЧИ ПРОСЛАВИЛА 150 ГОДИНА ОД ОБНОВЉЕЊА

У шумадијском селу Влакчи, у предивном крајолику које окружује место где је подигнут Храм у Славу Пресвете Владичице наше Богородице, у недељу 10. септембра 2023. године, Светом Архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, прослављено је 150 година од освећења и обновљења храма.

У препуној порти Цркве у Влакчи сабрао се велики број верног народа овог краја који је са радошћу дочекао свог Архијереја.

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА НА ПОЧЕТКУ ЂАЧКОГ УЧЕЊА У ХРАМУ СВЕТОГ ВЕЛИКОМУЧЕНИКА И ПОБЕДОНОСЦА ГЕОРГИЈА У ШУМАРИЦАМА

У Недељу четрнаесту по Педесетници 10. септембра када наша Света Црква прославља успомену на Светог Мојсија Мурина и Сабор Срба Светитеља у храму Светог великомученика и победоносца Георгија у Шумарицама служена је Света Литургија.

Литургију је служио протојереј Срђан П. Тешић служашчи храма. На литургијске прозбе су одговарали чланови хора "Свети ђакон Авакум" предвођени протиницом Милицом Тешић.

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

Дана 5. септембра 2023. године, у храму Свете Петке у Смедеревској Паланци са почетком у 11 часова одслужен је Призив Светог Духа за почетак нове школске године, у коме су саборно учествовали учитељи, наставници, директор и ученици свих разреда Основне школе „Херој Радмила Шишковић“.