Чланци поређани по датуму: петак, 30 август 2024

ВИСОКОПРЕОСВЕЋЕНИ МИТРОПОЛИТ ЈОВАН: “ЈЕР СМО СЕ МИ У ХРИСТА КРСТИЛИ И У ХРИСТА ОБУКЛИ И СА ХРИСТОМ СЕ РАСПИЊЕМО АЛИ СА ХРИСТОМ И ВАСКРСАВАМО”

У петак, 30. августа 2024. године, када се наша Света Црква молитвено сећа светог мученика Патрокла и мученика Мирона, Његово Високопреосвештенство Митрополит крагујевачки г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради уз саслужење братства овога светога храма.

ЗА СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ШКОЛСКИ ПРИБОР ДЕЦИ РАЧАНСКОГ НАМЕСНИШТВA

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске покренуло је још једну добротворну акцију. Овога пута реч је о прибору, средствима, свему оном што је на корист ђацима у основним школама.

Већ на самом почетку обезбеђено је седамдесет школских ранаца, а целокупан прибор даривала је фирма “Extra Tropic Trade” и њени власници Гордана и Рашко Грчић. Акцији се прикључила Асоцијација ЕПА из Беча са господином Оливером Качаревићем дајући. Целокупна вредност дара је око четири хиљаде евра и она вреди много више када се зна каква јој је намена, колико се овој врсти дара деца обрадују и да је школа велика учионица из које свет црпи своја знања. Инвестирати у ђаке, зарад стицања знање, значи улагати у камате чији је износ већи од блага. Тако мисле и поменути дародавци.