ЗА СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ШКОЛСКИ ПРИБОР ДЕЦИ РАЧАНСКОГ НАМЕСНИШТВA

ЗА СРЕЋАН ПОЧЕТАК ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ ШКОЛСКИ ПРИБОР ДЕЦИ РАЧАНСКОГ НАМЕСНИШТВA

Верско добротворно старатељство Епархије шумадијске покренуло је још једну добротворну акцију. Овога пута реч је о прибору, средствима, свему оном што је на корист ђацима у основним школама.

Већ на самом почетку обезбеђено је седамдесет школских ранаца, а целокупан прибор даривала је фирма “Extra Tropic Trade” и њени власници Гордана и Рашко Грчић. Акцији се прикључила Асоцијација ЕПА из Беча са господином Оливером Качаревићем дајући. Целокупна вредност дара је око четири хиљаде евра и она вреди много више када се зна каква јој је намена, колико се овој врсти дара деца обрадују и да је школа велика учионица из које свет црпи своја знања. Инвестирати у ђаке, зарад стицања знање, значи улагати у камате чији је износ већи од блага. Тако мисле и поменути дародавци.

Први део дарова уручен је ђацима 27. августа 2024. године у просторијама Рачанске цркве. У име Високопреосвећеног Митрополита Господина Јована, ђацима и родитељима чија деца нису била у прилици да овом свечаном чину присуствују, дарове је уручио пречасни презвитер архијерејски намесник Лепенички Срећко Зечевић. Био је то поклон од 39 ранчева који су деца и родитељи, било је видљиво на њиховим лицима, са одушевљењем и посебном захвалношћу примили. Свакако да је овај вид дародавства не само користан него и захвалан па је о свим врстама даривања, као пружања руке руци, с посебним подстицајем потребе казивао и намесник Зечевић.

Чину ове радости, примопредаји поклона, присуствовало је свештенство поменутог намесништва. И управник ВДС јереј др Стефан Дамјановић, са волонтерима који је нагласио да се улагањем у образовање, тачније у знање, улаже у моћ којом наши ђаци одрастају а у којем има нешто, посебно важно, што се односи на наше срећно наследство и васпитно образовно часно наслеђе.