Чланци поређани по датуму: петак, 05 септембар 2014

МОЛЕБАН СА ПРИЗИВОМ СВЕТОГ ДУХА НА ПОЧЕТКУ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У МЛАДЕНОВЦУДана 5. септембра 2014. године, када наша Црква прославља и празнује Светог свештеномученика Иринеја и Светог мученика Лупа, одржан је молебан са призивом Светог Духа за младеновачке ученике. Ученици ОШ „Момчило Живојиновић“ предвођени вероучитељима: јерејем Иваном Ненадовићем, ђаконом Марком Јефтићем и господином Бојаном Вићовцем, као и ученици ОШ „Свети Сава“ предвођени вероучитељем Игором Степановићем, њих око 750, дошли су у храм Успења Пресвете Богородице да би се помолили свом Творцу и измолили од њега успешан ток и окончање ове школске године.

ЛИТУРГИЈА У СТАНОВУУ уторак 2. септембра када наша Света Црква слави Св. Пророка Самуила, Св. Свештеномученика Филипа Ираклијског Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Мученика и исцелитеља Пантелејмона у Станову.

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У РАЧИ КРАГУЈЕВАЧКОЈ Велика духовна радост се осетила 4. септембра у Рачи крагујевачкој на празник светог мученика Агатоника, јер је тог дана ова живописна шумадијска варош дочекала  свог Архипастира,  Епископа шумадијског Јована.

Радост се очитовала у одслуженој Архијерејској Литургији којом је началствовао Епископ, а саслуживали му следећи свештеници: Архијерејски намесник рачански протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереји Радосав Глишић и Љубиша Ђураш, јереј Иван Антонијевић, као и ђакон Небојша Јаковљевић.