Чланци поређани по датуму: недеља, 30 јул 2023

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ЛАНИШТУ

На дан молитвеног прослављања Свете великомученице Марине, 17/30. јула 2023. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован предстојао је свечаним литургијским слављем у Ланишту код Јагодине.

Повод за посету Преосвећеног Владике била је слава филијалне сеоске цркве посвећене овој угодници Божијој.

Архијереју Јовану саслуживали су стрешине три јагодинске цркве: архијерејски намесник белички, протојереј Александар Гајић, протојереј Срђан Кандић и jeреј Милан Ђорђевић, затим јереј Милош Ћирић, протођакон Нинослав Дирак и ђакон Саша Костадиновић.

ЗАХВАЛНОСТ ЗА ПРИКУПЉЕНУ ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ КРИСТИНЕ ОБРАДОВИЋ ИЗ ВЕЛИКОГ КРЧМАРАС благодарношћу Богу успешно је завршено прикупљање помоћи за лечење и операцију Кристине Обрадовић, ћерке Бојана и Милице из Великог Крчмара (Парохија јарушичка), девојчице од десет година, која је боловала од микротије (недовољно развијене ушне шкољке).

Операција – која ја била веома компликована (пресађивање хрскавице са њених плућа на уши) – извршена је крајем маја у Београду и Кристина се у потпуности опоравила и одлично чује, очекујући још једну неопходну операцију у децембру ове године.