Чланци поређани по датуму: среда, 26 јул 2023

СЛАВА МАНАСТИРА ВОЉАВЧА

Под обронцима Рудника на дан Сабора Светог Архангела Гаврила 26./13. јула 2023. године у манастиру Вољавчи одржано је Литургијско сабрање поводом храмове славе.

Свету Архијерејски Литургију служио је Његово Преосвештенство Господин Јован, Епископ шумадијски уз саслужење свештенства Опленачког намесништва: протојереј-ставрофора Миладина Михаиловић, протојереја Милана Савић, протонамесник Слободана Радивојевић, јерej Немања Радоичић и ђакон Стеван Илић.

СЛАВА СТАРЕ ЈАГОДИНСКЕ ЦРКВЕ

У среду, 13/26. јула 2023. године, јагодинска Милошева црква прославила је своју славу, дан Светог арханђела Гаврила.

Велики број верног народа се окупио на божанственој Литургији на којој је бескрвну жртву принело јагодинско свештенство. На Литургији је појао хор Цркве Светих архангела Михаила и Гаврила и јагодински вероучитељи, који су такође помагали и у олтару Господњем.

СЛАВА МАНАСТИРА ПИНОСАВА

У манастиру Пиносава у Кусатку, традиционално је прослављена Слава Манастира - Сабор Светог архангела Гаврила.

Светом Литургијом која је почела у 8 часова началствовао је Архијерејски намесник јасенички протојереј ставрофор Велибор Ранђић.

Оцу Велибору су саслуживали јеромонах Неофит из манастира Драча, јеромонах Пајсије из манастира Светог Пајсија код Јагодине, архимандрит Петар - игуман манастира Пиносава и свештеник Дејан Бркић, први парох Кусадачки.

САБОР АРХАНГЕЛА ГАВРИЛА – СЛАВА ЈАРУШИЧКЕ ЦРКВЕ

Након прошле године прослављеног 200-годишњег јубилеја, јарушичка црква Светог архангела Гаврила – која је парохијска црква Горњих и Доњих Јарушица, Бораца и Великог Крчмара – и ове 2023. године је како доликује прославила своју славу.