ПРОСЛАВА ПРЕПОДОБНЕ МАТИ ПАРАСКЕВЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ – СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА

ПРОСЛАВА ПРЕПОДОБНЕ МАТИ ПАРАСКЕВЕ У ОРАШАЧКОМ НАМЕСНИШТВУ – СВЕТА ТАЈНА ЈЕЛЕОСВЕЋЕЊА

На дан Преподобне мати Параскеве у орашачком намесништву је у јутарњим сатима започета прослава празника Светим Литургијама у свим храмовима. У храму Светих апостола Петра и Павла у Аранђеловцу је велики број верника присуствовао Светој Литургији, а по Литургији су данашњим свечарима свештеници пререзали славке колаче.

У поподневним часовима је у порти храма Светих апостола Петра и Павла вршена Света Тајна Јелеосвећења. Свету Тајну је вршио Архијерејски намесник орашачки, протојереј-ставрофор Мићо Ћирковић уз саслуживање протојереја Љубише Ђураша, Слободана Раковића и Александра Миловановића, протонамесникаИвана Теодосића, Дејана Тодоровића, Милоша Митровића и Немање Искића и ђакона Александра Бабућа.

Након чина Свете Тајне, беседу о значају и исцелитељском карактеру ове Свете Тајне одржао је протојереј Љубиша Ђураш, који нас је подсетио и поучио негативном утицају греха на нас и на наше физичко и психичко здравље. Усрдним мољењем након чина Свете Тајне Јелеосвећења и читања молитве над болесним верницима, верници су прво присупили целивању дела моштију Преподобне мати Петке Параскеве па су потом пришли да се помажу освећеним уљем. Сви верници су после помазивања добили освештано уље и брашно које су понели својим домовима.

протонаменсик Немања Искић